top of page
ervaringen van clienten
brechterew
BRECHTEREW

     In 2003 werd bij mij Bechterew geconstateerd. Bij deze aandoening raken de gewrichten van het bekken en de wervelkolom ontstoken.

De ontstekingen zijn pijnlijk en er kan stijfheid ontstaan. Op den duur leiden de ontstekingen tot een verstijving van de wervelkolom. In mijn geval zijn de onderste wervels en borstwervels al verstijfd.

Een paar jaar geleden begonnen de klachten in de nek toe te nemen. Hiervoor kreeg ik van mijn  reumatoloog andere medicijnen waardoor ik geen pijn meer had. De stijfheid van de nek en schouders werd erger maar ook kreeg ik steeds vaker last van mijn knieën. Zoals bij meerdere aandoeningen komt deze niet alleen. Zo kreeg ik ook psoriasis. In die periode kwam ik door Renate in aanraking met het muziekwaterbed. Na een proef sessie ben ik met enige regelmaat naar Renate toegegaan.

 

Tijdens de eerste sessie raakte Renate mijn hoofd aan, leek het alsof er kleine prikkelingen mijn hoofd ingingen, niet vervelend, maar wel heel apart. Ik ervoer bijna direct een aangename ontspanning en zakte een beetje weg. Na de sessie merkte ik dat mijn nek beweeglijker was en mijn hoofd beter naar links en rechts kon draaien.

De pijn in mijn knieën nam al meteen af tijdens de sessie. De nacht na de sessie heb ik heel goed geslapen en de dagen erna had ik vrijwel geen last van mijn knieën, dit hield meer dan een week aan.

 

Tijdens de 2e sessie viel ik vrijwel onmiddellijk in slaap. Mijn armen en benen voelden tijdens en daarna erg zwaar en vermoeid. Ik merkte dat mijn nek weer veel beweeglijker was en de pijn in mijn knieën was weg.

De tijd tussen de sessies in, hebben we geleidelijk aan uitgebreid, rekening houdend met het terugkeren van de klachten.

Nu, enkele jaren later, hebben we de tussentijd flink kunnen uitbreiden en ga ik één keer in de 2 a 3 maanden voor een sessie op het muziekwaterbed en merk dat mijn hele lichaam er erg goed op reageert. Ik heb geen last meer van mijn knieën en mijn nek is meteen na de sessie een stuk beweeglijker en mijn houding een stuk beter. De psoriasis is weg, deze nam geleidelijk aan af en ik heb er nu helemaal geen last meer van.

Een sessie op het muziekwaterbed is voor mij een aangename ervaring.Door de volledige ontspanning van lichaam en geest ga ik met een goed gevoel naar huis.

Borstkanker
BORSTKANKER

      Het is 23 september 2015 als ik te horen krijg dat ik uitgezaaide borstkanker heb en een week later zit je in het schuitje van de medische achtbaan waarvan je amper het bestaan, laat staan de betekenis, weet.

Het gaat zo snel en het is net of het niet over jou gaat maar dat je in de foute film van iemand anders zit. Maar er is geen ontkomen meer aan. Het is een feit. Je hebt kanker en dit varkentje moet gewassen worden.

Alle aandacht is op je ziekte gericht maar dat wil je helemaal niet.

Je wilt geen patiënt zijn, je wilt zo normaal mogelijk verder met je leven maar je hebt geen keus.

Al snel volgt er een behandelplan. Voor mij was het eerst chemo dan opereren en alsnog de bestralingen.

Van de eerste chemo was nog niet zo heel veel te merken, behalve de vermoeidheidsklachten. De tweede chemo hakte er behoorlijk in en dat uitte zich in flinke bot- en zenuwpijnen die niet echt prettig waren.

Toen kwam ik in contact met Renate van het Muziekwaterbed in Herten.

Renate nodigde me uit om bij haar op het Muziekwaterbed te komen en de afspraak was snel gemaakt.

Na iedere daarop volgende chemo, ging ik na de tweede dag twee dagen achter elkaar naar het Muziekwaterbed en hiermee heb ik de klachten kunnen onderdrukken.

De chemo's en alle toeters en bellen die erbij horen waren draaglijk. Wat een genot! Geen pijn of bijkomende klachten, dus de tussenliggende periodes waren goed te doen.

 

Het Muziekwaterbed heeft mij ontspanning gegeven en de kwaliteit van het leven tijdens de behandelingen verbetert.

Je voelt dat je toch nog mens bent ondanks de ongemakken van deze toch wel nare ziekte en hoop dat er meer mensen het Muziekwaterbed op gaan zoeken want het is de moeite waard. Verwacht geen genezing, maar verzachting doet ook al veel met je.

Verkleving buik
VERKLEVINGEN IN DE BUIK

      Ik was voordat ik het muziekwaterbed kende onder behandeling van een osteopaat en een chiropractor. Dit i.v.m. verklevingen in mijn buik na verschillende operaties. Ik had erge uitstraling naar mijn rug en heup en als ik gewerkt had dan kwam ik thuis en kon daar mijn huishoudelijke werkzaamheden niet echt meer oppakken en lag ik op de bank van de pijn. Om de 1 a 2 maanden ging ik naar de chiropractor en als het financieel kon probeerde ik om de 2 maanden naar de osteopaat te gaan. Dit hielp allemaal maar een paar dagen en dan was alle pijn weer terug en was ik weer beperkt in mijn dagelijkse bezigheden.

In mijn onmacht ging ik andere dingen proberen en kwam zo bij het muziekwaterbed en Renate terecht.

De eerste keer wist ik niet wat ik me erbij moest voorstellen!! Ik kon met de kleren aan, alleen de schoenen uit, op een verwarmd waterbed gaan liggen. Gewoon genieten, zei Renate.

Ik wist niet wat me overkwam, de rust en de ontspanning die ik voelde. Zelfs de spanning in mijn buik verzachtte. Ik kon alleen maar zeggen: "heerlijk". Bij de andere therapieën werd er “hard” aan mij gewerkt en ik kwam daar helemaal “brak” van terug.

Maar hier is het ontspannen; de warmte  en de trilling van het bed doen het werk. Je voelt je lichter als je van het bed afkomt! Zowel geestelijk als lichamelijk.

De klachten bleven een week weg en toen ben ik weer teruggegaan. Daarna werd de tussentijd  2 weken en daarna een maand.

Om het te onderhouden ga ik nu als ik merk dat de klachten weer toenemen. Want de pijn en de uitstralingen zijn weg! Alleen als ik veel gewerkt heb dan merk ik wel dat ik teveel gedaan heb, maar het is zeker niet meer zo erg als voor dat ik de eerste keer naar Renate toe ging!

Artrose
ARTROSE

      Te horen krijgen dat je moet leven met veel pijn t.g.v. artrose, waardoor je de dagelijkse bezigheden niet kunt doen, is moeilijk te accepteren, maar heb je een andere keuze? Na jaren van veel pijn in de onderrug, knieën en enkele operaties en bezoeken aan de pijnpoli, was ik wel eventjes klaar met de medische gezondheidszorg en konden zij ook niet veel meer voor mij doen. Ik heb mij door naasten laten ompraten om een keer een sessie op het muziekwaterbed te proberen. Al na één sessie had ik duidelijk minder pijn in mijn knieën en mijn onderrug was

5 dagen pijnvrij!!

Een wonder???

Ik kan steeds beter mijn rug buigen en een tijdje blijven staan is ook geen probleem. Na 3 sessies merk ik dat mijn klachten steeds meer vervagen en soms weg zijn.

De tussentijd tussen de sessies kunnen we al uitbreiden en het lijkt ook alsof ik alles veel positiever ervaar!

Ik weet dat mijn klachten nooit weg zullen gaan, maar ik kan weer van alles doen en heb zo weer kwaliteit van leven teruggekregen.

Dementie
DEMENTIE

      Zodra de muziek begint zie je rust in de ogen komen.

Ze nestelt zich lekker in de deken op het warme muziekwaterbed. De nabijheid en aanrakingen van mij worden zichtbaar als prettig ervaren en binnen enkele minuten ontstaat een volledige ontspanning en de ogen gaan dicht.

Na de sessie kan mevrouw, heel mooi met haar eigen woorden vertellen hoe heerlijk ze de sessie heeft ervaren. Hoe mooi om dat te zien gebeuren bij een mevrouw met onrust door onbegrip, door haar woordvinding problemen!!

Epilepsie
EPILEPSIE

      Na de eerste sessie waren de klachten wat heviger, maar na de tweede werd langzamerhand een verbetering merkbaar die doorzette. Naast het feit dat ik me nu beter voel en meer energie heb, lijken ook de pauzes tussen de aanvalsclusters ietwat langer te worden. Ik weet dat de epileptische aanvallen zullen blijven komen en ze zullen,

net als de medicijnen, hun bijwerkingen blijven hebben, maar ik moet constateren dat bij deze therapie (met name de muziekkeuze en vooral de trillingsfrequentie daarvan via het waterbed door het hele lichaam) bij mij een merkbare positieve uitwerking heeft. Ik ben blij dat ik dit kan ervaren.

Autisme
AUTISME

      Terugkoppeling van een leerkracht in het speciaal onderwijs over een leerling met autisme:

Vanmorgen een gesprek gehad met de leerling naar aanleiding van zijn sessie op het muziekwaterbed. De leerling geeft zelf aan het als erg prettig ervaren te hebben. Hij vond het opmerkelijk dat hij een half uur geslapen heeft terwijl hij normaal gesproken nooit in of op een ander bed dan thuis in slaap valt. De sessie heeft hem een goed  gevoel gegeven. Hij voelde zich kalmer worden en kwam erg relaxed van het muziekwaterbed af. Vertelde ook dat hij zich gedurende het hele weekend erg ontspannen heeft gevoeld.
In de klas is waar te nemen dat de leerling op zich rustiger was tot ongeveer half 12 (tijdstip dat de leerling zijn medicatie moet nemen). Dit kan ook te maken hebben met de combinatie van leerlingen waardoor hij tegen die tijd onrustiger wordt.

Objectief gezien is hij tot deze tijd iets ontspannener geweest en minder impulsief reagerend. Daarnaast is hij ook beter aanspreekbaar en voert hij de opgedragen opdrachten meteen uit.
Over het algemeen had de leerling er een positief oordeel over.

 

Feedback  van moeder:

Zaterdag is een vrij relaxte dag geweest, waarbij hij zelf bedacht had wat we zouden eten, daar alleen de boodschappen voor heeft gedaan en alleen heeft gekookt! Zondag waren er wat externe strubbelingen richting mij, waarbij mij opviel dat hij dit rustiger onderging. Tijdsafspraken m.b.t. computer werden beter ontvangen en daar hield hij zich ook aan. Enkele dagen later geeft hij aan dat hij het heel fijn vond, graag nog een keer terugkomt maar dat de rust nu uit zijn lijf is verdwenen.

Nekklachten
NEKKLACHTEN

      De dag van de sessie  had ik een erg druk programma, was niet zo handig. De dag erna had ik meer pijn in mijn nek als voor de behandeling en was vreselijk moe.

De volgende dag voelde ik mij super, opgewekt en had meer energie, zelfs mij nek voelde veel beter.    

Onrust
ONRUST

      Ik heb een kennismakingssessie op het muziekwaterbed gehad. Voordat de sessie begon had ik een prettig gesprek met Renate. Het was wennen aan de trillingen door mijn hele lichaam. Telkens voelde ik het op andere plekken. De sessie heb ik als zeer prettig en ontspannend ervaren. Na de sessie en de hele dag erna ben ik ontzettend moe geweest. Dat was de volgende dag over.

Ik kan niet specifiek zeggen wat het met mij gedaan heeft, maar ik voel me sterk en voel me rustig en goed. Ik weet niet of het na één sessie al merkbaar kan zijn, maar zoals gezegd voel ik me goed. Jouw manier van werken was erg prettig en vertrouwd.

Ontspanning
ONTSPANNING

      Na een kort gesprek met Renate, zonder echte gezondheidsklachten te ervaren en zonder hoge verwachtingen,  ben ik op het waterbed gaan liggen (groot bed met een sprei eroverheen). Kleren gewoon aan en de schoenen uit. Comfortabel dekentje over me heen gekregen. De kamer is ruim ingericht in een wat Oosterse sfeer en een lekker ontspannen geurtje op de achtergrond.  Instrumentale muziek wordt aangezet die je duidelijk hoort maar ook met trillingen voelt vanuit het watermatras. Redelijk vlot voelde ik toen pijn opkomen in mijn linker schouder en nek. Die pijn heb ik eigenlijk al sinds 15 jaar en is latent aanwezig op de achtergrond.  Na veel stressvol computerwerk heb ik daar wel eens last van.  Ik was me er eigenlijk niet meer zo van bewust en had het dus ook niet besproken met Renate. Echter Renate kwam direct aan het begin van de sessie achter het hoofdeinde van het bed staan en legde 1 hand precies op die pijnlijke plek. Een gouden moment. Ze kon dit niet weten, maar ze voelde dit blijkbaar aan. De pijn zakte daarna vlot weg, al aan t begin van de sessie dus. Daarna is Renate wel in de ruimte aanwezig maar niet storend.

De muziek bracht me in een soort diepe rust (trance?). Ik heb niet het idee dat ik geslapen had, maar ik heb wel een diepe ontspanning ervaren. Ik was er wel, maar toch niet. De tijd vliegt uiteindelijk voorbij. Na 45 minuten pakt Renate je enkels vast en lijkt het alsof je terug gaat ‘aarden’. Ik kreeg op dat moment echt een vreugde momentje. Een glimlach kwam op mijn gezicht, een kort gelukzaligheidsgevoel. Ik moest denken aan mijn vader die afgelopen jaar overleden is aan kanker en die een harde overlevingsstrijd heeft gestreden. Ik had hem dit waterbed echt gegund en geloof dat het hem een veel betere acceptatie van zijn ziekte en een rustiger overlijden had opgeleverd. De overgang van het leven naar het hiernamaals, wat er ook wel is of niet is, wordt mijn inziens makkelijker gemaakt. Ik beschrijf het als een transcendente geluks-ervaring waarbij tevredenheid rust en ontspanning boven komen drijven..

De pijn links boven in mijn schouder en nek lijkt helemaal weg. Ook nu nog steeds.. (2 weken erna). Dat was een gouden moment! Wat dat betreft geloof ik echt dat Renate hiermee moet door gaan! En haar intuïtie moet volgen.

Overgang
OVERGANG (MENOPAUZE)

      Weet nog dat er jaren geleden een grapje werd gemaakt. "Jeetje wat heb jij slechte zin als je ongesteld bent, zal wat worden als je in de overgang komt",  hahaha.                                                                           

Nou het lachen is mij wel vergaan. Binnenkort mag ik mijn 50e verjaardag vieren en de laatste jaren waren geen pretje. De overgang gaat bij gepaard met hevige “moodswings”. Er zijn momenten dat ik mezelf niet herken en geen controle heb over mijn venijnige opmerkingen. Wat een ellende . Ik ga in pieken  van heel boos naar huilbuien.

Volgends de chiropractor schijnt mijn lichaam spanning op te slaan en vast te houden, waardoor bij de spannende momenten, en dat zijn er nogal wat met pubers in huis, mijn spieren in de rug zodanig verkrampen dat het lijkt alsof mijn borstkast te klein is .

‘S morgens heb ik dan het gevoel alsof ik door een vrachtwagen overreden ben.

Sinds ik bij Renate in behandeling ben, nu een half jaar,  heb ik deze enorm wisselende stemmingen meer onder controle. Ik flip niet meer, ben meer in balans . In mijn hoofd is het allemaal wat stabieler geworden. Kan situaties beter overzien, waardoor ik veel rustiger ben.

Ook reageert mijn lichaam niet meer zo heftig. Ik merk als er weer eens een woordenwisseling met mijn zoon is, dat de spanning in mijn rug toeneemt. Maar deze zakt ook weer snel . En vooral dit laatste geeft mij zoveel ruimte en energie. Ik kan weer gewoon door en lig niet meer geveld op de bank.  Ik moet dit echt delen, want pubertijd en overgang is voor mij een lichamelijke hel. Renate met jou red ik het wel . Zo blij dat ik je gevonden heb.

Parkinson
PARKINSON

      Onze ervaring met het muziekwaterbed is zeer positief. In het begin was ik heel emotioneel, omdat er toch veel naar boven kwam. Heel bijzonder en waardevol gesprek met Renate gehad. Daarna heb ik me helemaal aan de sessie overgegeven. Het was heerlijk, de warme geluidsgolven, de mooie muziek, maar vooral die warme handoplegging van jou. Na de sessie lekker even bijkomen in een stoel, terwijl mijn man (ziekte van Parkinson) op het bed lag.

Hij heeft het heel fijn gevonden, ook bij hem riep het emoties op, wat heel goed is. Het heeft veel gedaan voor zijn rug, hoor hem op het moment er niet meer over klagen.

 

Thuis gekomen hebben we de hele avond in een relax stoel alles lekker over ons heen laten komen. Mijn hoofd helemaal leeg door de ontspanning; wat een heerlijk gevoel. We kunnen er weer even tegenaan!

Rug en heup
RUG- EN HEUPKLACHTEN

      Sinds de geboorte van mijn zoon, heb ik scheve wervels in mijn rug en staat het bekken scheef.  In juni had ik pijnklachten in mijn rechter heup en rug. De fysiotherapeut deed zijn best, maar de klachten in mijn heup werden enkel meer. Aangezien ik daardoor erg opzag tegen een geplande vakantietrip naar Zuid- Frankrijk, ben ik voor de reis 3x naar Renate op het muziekwaterbed geweest. De reis ging heel goed en ik heb 3 maanden profijt gehad door de duidelijk merkbare vermindering van de pijn in mijn heup. De pijn in mijn heup is af en toe nog voelbaar, maar niet meer zo hevig teruggekomen.

Dus daarbij heeft het muziekwaterbed heel goed zijn werk gedaan. Aangezien ik recent last had van een rusteloze rechter arm wanneer ik ging slapen, ben ik weer opnieuw teruggegaan. Na één sessie waren de klachten nagenoeg verdwenen.

 

Nu ben ik vandaag naar de chiropractor gegaan op aanraden van Renate. De chiropractor pakt nu de oorzaak van mijn klachten aan, door mijn wervels weer recht te zetten. Ik kan dan naar Renate om mijn spieren lekker te ontspannen. Al met al ben ik dus heel positief.

Spit
SPIT

      Ben tijdens mijn spit in de rug, ik kon niet eens zelf autorijden,  bij Renate op het muziekwaterbed geweest en moet zeggen....heerlijk!! En....het ging een stuk beter met mijn rug door die trillingen van de muziek.

Alle spieren in mijn lijf werden gemasseerd. Na de 2e sessie kon ik gelukkig gewoon weer gaan werken. Ik was een beetje sceptisch, maar eerlijk is eerlijk .......t WERKT!

Whiplash
WHIPLASH

       In 2005 was ik betrokken bij kop staart botsing. Niet mijn schuld maar ik zat wel met de gevolgen. Whiplash concludeerde de arts . Afgelopen 11 jaar moest ik leren leven met een constante beperking in mijn nek en schouders. Links en rechts draaien lukte nooit meer ver genoeg om over mijn schouder te kijken en bij teveel (huishoudelijk) werk moest ik de rest van de dag rustig aan doen. Ook mijn werk achter de computer kon ik nog maar een kwartier volhouden. Vele therapeuten bezocht op maandellijkse soms wekelijkse basis .

 

Vorig jaar hoorde ik over Muziekwaterbed therapie en ben nieuwsgierig geworden.

Na de eerste afspraak was ik enorm verbaasd over de reactie van lichaam in de dagen na behandeling. Het leek wel alsof ik meer energie had en had sinds lang weer een dag zonder pijn. Na de mijn tweede bezoek wist ik het zeker. Mijn lichaam reageerde super . Ik kon voor het eerst weer mijn huishouden doen en ‘s middags zonder enige last de dag verder invullen. Het volledig ontspannen op het muziekwaterbed liggen , voelen hoe de spanning uit mijn spieren gaat is een weldaad. De tijd tussen de behandelingen zijn we inmiddels aan het verlengen en ik merk dat ik de beweeglijk in mijn nek ook verbeterd. Zo blij dat ik toegegeven heb aan mijn nieuwsgierigheid. 

2017 wordt voor mij een mooi jaar.

bottom of page